Dobrodošli stranice HDI-BH.COM

Prozori za pasivne kuće

Prozori za pasivne kuće

Prozor za pasivne kuće nije tip prozora u pravome smislu. Pojam prozora za pasivne kuće se odnosi na izolacijska svojstva prozora. Prozor sa standardom pasivne kuće ima vrlo dobru vrijednost toplinske izolacije. Koeficijent prijelaza topline Uw mora biti manji ili jednak od 0,8 W/m2K, u skladu sa europskim standardom. Svaki prozor koji ima Uw-vrijednost manju ili istu vrijednosti 0,8 W/m2K je po tome prozor za pasivne kuće i odgovara aktualnim smjernicama za uštedu EnEV 2009 za upotrebu u pasivnim kućama i za pripadajući program subvencioniranja.
Prozori za pasivne kuće nisu ograničeni za korištenje u pasivnim kućama. Prozori sa standardom pasivnih kuća mogu se koristiti i za obnovu starih zgrada i isto tako i pri novogradnji. Prozori za pasivne kuće povećavaju udobnost i značajno doprinose smanjenju troškova grijanja!

 

Prednosti prozora za pasivne kuće na jednom mjestu

  • Visoka razina udobnosti – ne stvara se hladan zrak u blizini prozora.
  • Ne pojavljuju se obrisi zbog različitih temperaturnih slojeva u području prozora.
  • Unutrašnja površinska temperatura prozora za pasivne kuće ni u zimi ne pada ispod 17 stupnjeva Celzijevih.
  • Zbog odličnog izolacijskog svojstva u području prozora više nisu potrebni radijatori. To omogućava dodatnu slobodu u namještanju i uređenju doma.
  • U međuvremenu, vrlo mali dodatni troškovi prozora za pasivne kuće u kratkom vremenu će otplatiti sami sebe zbog visoke energetske učinkovitosti.

 

Prozori pasivnih kuća – Uvjerljiva tehnologija!

Iznimna toplinska izolacijska svojstva prozora sa standardom pasivne kuće dobivaju se zahvaljujući vrlo visokoj tehnologiji kvalitetnog okvira, u kombinaciji s troslojnim ostakljenjem. U-vrijednost gotovog prozora ovisi o U-vrijednosti okvira, ostakljenja i rubne brtve odstojnika. Možete pronaći detaljnije informacije o izračunu U-vrijednosti na našoj info stranici o U-vrijednosti.

Osim toga, prozori pasivnih kuća imaju visoko propuštanje sunčeve energije. To znači da se prirodna toplina sunčevog zračenja može učinkovitije iskoristiti, što poboljšava energetsku bilancu zgrade i smanjuje godišnje primarne energetske zahtjeve. To znači da pored prednosti u smislu udobnosti života, prozori pasivnih kuća služe uglavnom za smanjenje energije i troškova grijanja. Zajedno ove prednosti nude graditeljima i stanarima jasnu prednost, posebno kada se koriste u novogradnji i u projektima obnavljanja.

Leave a Reply