Dobrodošli stranice HDI-BH.COM

Zamjena prozora

Zamjena prozora – obnavljanje prozora: uštedite novac s novim prozorima

Renovacija prozora nudi jasne prednosti. Najvažnije od njih su:

  • ušteda zbog smanjene potrošnje energije
  • poboljšanje udobnosti stanovanja
  • povećanje vrijednosti nekretnine
  • brza amortizacija temeljena na povoljnim uvjetima kredita za ovu vrstu renovacija i uštedama na troškovima grijanja.

Zamjena prozora: brza, isplativa, učinkovita

Za potrebe renovacije zamjena prozora je najbolje rješenje kada govorimo o tehničkim i troškovnim aspektima. Često je podcijenjeno kako zamjena prozora može biti jednostavna. Novi prozori brzo se postavljaju. Osim smanjenja troškova grijanja u godinama nakon zamjene, štitite i okoliš. S njim u vezi su PVC prozori iznimno učinkoviti i rangiraju se kao najbolji u eko ravnoteži

Zamjena starih prozora ugrađenih prije 15-20 godina omogućit će Vam smanjenje gubitka energije za više od 40%. Dodatne obnove fasade i krova mogu polučiti još veće uštede energije.

Sljedeći grafikon pokazuje prosječan gubitak energije kod starijih građevina prema kvadraturi površine i fasade:

Veća udobnost – niži troškovi

Zamjena prozora u samostojećim obiteljskim kućama isplati se nakon otprilike 8 godina i nudi poboljšanu udobnost.

Primjer pokazan ovdje temeljen je na kalkulaciji prosječnih vrijednosti za samostojeću obiteljsku kuću s površinom prozora od ca. 40 m2 (status: listopad 2010.). Kalkulacija se temelji na cijeni loživog ulja od 0.70 Euro/l. Vrijednosti su određene korištenjem standarizirane metode izračuna (uz prihvaćanje pogrešaka i propusta). Ako cijene grijanja porastu, Vaša investicija isplatit će se i ranije.

Inoutic prozorski sustavi izvrsno odgovaraju projektima obnove i nude cijeli niz prednosti:

  • Jasne uštede energije
  • Naši prozori, s visokim vrijednostima toplinske izolacije, već odgovaraju zahtjevima planiranima za Smjernice za uštedu energije EnEV 2012.
  • Moderan, elegantan dizajn
  • Značajke koje se mogu prilagoditi individualnim stilovima i potrebama. Možete birati između dekora drveta, širokog raspona jednobojnih profila do vrhunskog aluminijskog izgleda ili aluminijskih obloga.

Financijske uštede pri zamjeni prozora možete izračunati s našim kalkulatorom za uštedu energije.

Pogledajte naš pregled proizvoda i pronađite odgovarajući sustav za Vaš projekt. Nudimo individualne mogućnosti dizajna i sofisticirana rješenja.

Naši stručnjaci za prozore rado će Vam pomoći u svakom trenutku i savjetovati Vas pri odabiru Vama odgovarajućih novih prozora.

 

 

Leave a Reply